Massør – Jan Nordkvist
Træffes på klinikken tirsdag, torsdag og fredag.

Her kan du i en lille interviewserie komme lidt tættere
på Helse-og Idrætsklinikkens behandlere.. Første interview i serien er med Jan Nordkvist:

Fra social arv til passion for det enkelte, hele menneske


Jeg er uddannet fra A. M. Massageskole med titlen Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør. (Fysiurgisk-, Bindevævs- og Idrætsmassage).

Min massage er dyb og med gode tryk. Der tages fat og ved.

Ro og nærvær er centret i den massage jeg tilbyder. De ofte lange og hurtige dage er blevet til hverdag, og midt i dette savner vi roen og nærværet. Stress af, fald ned og find kernen igen. Det er mit omdrejningspunkt i den massage jeg giver. Massagen afsluttes altid med hvile. Massage er vigtig for alle, det frigiver hormonet oxytocin som er stressnedsættende. Massage er med til at øge koncentration og giver en bedre fornemmelse for ens krop. Alle har gavn af massage, specielt i den travle hverdag som er normaliteten.

Jeg tilbyder:

 • Helkropsmassage efterfulgt af ansigtsmassage. 1 time.
 • Ryg-, Skulder- og nakkemassage samt bryst og ansigt. 30 min eller 1 time.
 • Stress-af: (Fødder, Hænder og ansigtsmassage) 30 min.
 • Løbeklar: (Spænd af og løsn op for benene) 30 min.
 • Børnemassage (”Ipad-nakke”) 30 min.

Derudover tilbyder jeg også massage for spændingshovedpine, ondt i ryggen og lænden, venepumpemassage, ansigtsmassage, børnemassage, Specialpædagogisk massage (ADHD, Aspergers mv.) mv.

Jeg er lægeeksamineret massør med diplom, har taget flere kurser i bl.a. Triggerpunkt massage og Specialpædagogisk Børnemassage. Jeg er uddannet skolelærer og har arbejdet med special pædagogik. Derudover har jeg en god erfaring fra sundhedsbranchen og har tæt kontakt til mange af de ledende sygeplejefaglige og lægevidenskabelige selskaber.

Fordele ved at modtage massage:

  • Man oplever sig set og bekræftet.
  • Man øger sit kropskendskab og selvfølelsen
  • Man får mulighed for afslapning og øget opmærksomhed
  • Man opnår øget koncentration
  • Man bliver mindre rastløs
  • Man bliver mere sikker på sig selv
  • Man bliver mindre aggressiv og mere tolerant overfor omgivelserne
  • Man oplever mindre ubehag og smerte
  • Man føler større tryghed og nærhed
  • Man føler sig mindre isoleret og utryg
  • Man bliver mindre nervøs
 • Det styrker motorikken og motivationen

Ziggie Søvsø
Træffes på klinikken – mandag, onsdag og lørdag.

Jeg er uddannet massage terapeut hos Akademiet for kreativ krops-psykoterapi ved Eva Aalbæk-Nielsen.

Jeg har tidligere taget en danseuddannelse og har undervist i dans og bevægelse. Jeg har bl.a. undervist hos Rose klinik og studie for fysioterapi, på aftenskoler og været gæstelærer på Skolen for moderne dans og koreografi.

Min interesse for massage er gradvist kommet gennem de 18 år jeg har arbejdet med dans og bevægelse. Det førte mig til at fokusere mere på at arbejde med kroppen med henblik på afspænding og behandling.

Massage: Du får en dyb og afspændende massage der løsner spændinger. En pause hvor du kan koble af og mærke hvordan roen sænker sig i din krop. Under massagen tager jeg udgangspunkt i dig, og i de kropslige problemer du måtte have.

Jeg tilbyder:

 • 60 min helkropsmassage inklusive ansigts massage.
 • 30 min. massage af ryg, nakke, skuldre og arme.
 • 30 min. massage af ben og fødder.

Psykoterapeut studerende Kitt Gudrun Clemmens
Træffes på klinikken – torsdag.

Hvorfor, og hvem går i terapi?

Vi opdager ofte først at noget mangler eller ikke fungerer, når det kan give sig udtryk i form af eksempelvis manglende følelse af oprigtig glæde, følelsen af at være forkert, for meget, for lidt eller måske slet ikke at være. Manglende tillid til, at dem man holder af rent, faktisk holder af én, fornemmelse af ikke at kunne holde fast i sig selv og måske vågne op med angst og uro.

Terapi kan være med til:

 • at fjerne blokeringer eller begrænsninger og ændre på mønstre, som ikke er hensigtsmæssige mere
 • at finde retning og få øje på ressourcerne og ind til det som motiverer og giver mening
 • at finde frem til muligheder og inspiration til kreativitet.

Terapi er for alle og er et helt naturligt redskab til selvforståelse og navigation i livet. I terapien har jeg fokus på tryghed og tillid i rummet og at du skal kunne være den du er, lige her og nu. Det som optager dig, er det vi breder ud og fokuserer på.

Da jeg er på 4 og sidste år af min uddannelse til psykoterapeut, tilbyder jeg samtaleterapi til studiepris, hvor prisen for en session/60 min. vil være 300 kr.


Zoneterapeut/Massør Maj-Britt Østerkjerhuus
Træffes på klinikken – tirsdag og torsdag samt hver anden onsdag.

majbritt

I 2005 kom Maj-Britt til Helse og Idrætsklinikken i Lyngby.
Hun kom fra Kolding hvor hun havde egen klinik.
Uddannet i 1992 som FDZ Zoneterapeut og Registreret alternativ behandler (RAB).
Hun har i 6 år undervist i Zoneterapi på FDZ Logoskolen i Århus.
Hun har siden 1993 også været massør, hvor hun efterfølgende har bestået kurser
indenfor helhedsterapi, sportsskader samt fødselshjælp.
Seneste uddannelse er som Psykoterapeut i 2004.

Hvad:
Zoneterapien er en behandlingsform, der foregår under fødderne via tryk på reflex-zonerne. Kroppen reagerer derpå ved at udrense og genopbygge balancen.

Igennem mange år har Maj-Britt opnået gode resultater med behandling mod barnløshed, både så det lykkes på naturlig måde, og ved at behandling på fertilitetsklinik lykkes hurtigere.

Andre områder, hvor der er opnået markante resultater er ved

 • Hormonelle problemer
 • PMS
 • Uregelmæssig menstruation
 • Overgangsalder
 • Hovedpine og migræne
 • Problemer med bevægeapparat, som f.eks. ryg, knæ, nakke, arme og lænd
 • Børneskavanker som f.eks. kolik, bronkitis, astma, allergi, eksem, ørepine og hoste

Hvorfor:
Invester i din sundhed og nyd dit liv.

Dagene går med stress og travlhed, og det at være god ved sig selv glemmer vi ofte, ligesom sund mad, motion og nærhed ikke altid bliver prioriteret.

Zoneterapien er en rigtig god måde at få kroppen til at afstresse og genskabe balancen. Det giver ny energi til at klare hverdagens stress og jag og dermed danner den basis for et bedre og længere liv.


Massør Annie Jensen
Træffes på klinikken – mandag, tirsdag og onsdag.

AnnieDu får en dybdegående og yderst professionel massage af en lægeeksamineret massør med mere end 20 års erfaring.

Jeg behandler dagligt folk med stressrelaterede og fysiske ømheder og har erfaring med idrætsskader hos sportsudøvere. Dette, kombineret med mine tidligere kompetencer fra hospitalssektoren, gør at jeg i særlig grad kan fokusere på helheden og dermed yde en behandling, der tager udgangspunkt i netop dine specifikke behov.

Afspænding og afslapning har betydning for dit velvære, hvad enten du som sportsudøver skal yde det maksimale, eller du bare som alle os andre har lidt for travlt i dagligdagen.

Vi er mange, der dyrker sport både som motionister og i konkurrencesammenhænge. Den gode præstation afhænger af, hvordan vi bruger kroppens muskler. Overanstrengelse og muskelømhed kan være medårsag til skader, som kan få negativ indflydelse på dine præstationer.

Hovedpine og spændinger som følge af stress er ikke et ukendt fænomen for de fleste. Den rigtige massage kan hjælpe dig til at få det bedre med dig selv og din krop og til at komme af med dårligdommene. Meget ofte giver massage umiddelbar lindring af problemerne.

Behandlingen foregår i rolig og afslappende atmosfære, hvor der er god tid. Den består af ca. 50 minutters massage efterfulgt af 10 minutters hvile.

Et af mine specialer er behandling af ældre helt op til 95 år.

Jeg er lægeeksamineret massør med diplom, har taget flere kurser i bl.a. sportsskader og lettere manipulation. Uddannet Mindfulness-instruktør. Jeg har 17 års erfaring med arbejde i sygehussektoren og har startet klinikken på Ulrikkenborgs Plads i 1992.


Massør – Peter Leisted Bøgevig
Træffes på klinikken – mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

peterUddannet fra Skolen for Kropsbehandling i Lyngby med titlen Fysiurgisk Massageterapeut og Idrætsmassør.

Registreret Alternativ Behandler (RAB) gennem Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage.

Peter har solid erfaring med behandling af sportsfolk både i og udenfor konkurrence. Som aktiv ultraløber kender han alt til hvilken betydning en større eller mindre skade kan få for det generelle velbefindende både mentalt og fysisk.

Hvad enten du er aktiv idrætsudøver, erhvervsaktiv eller blot har ømme muskler eller led, så er den fysiurgiske massageform effektiv for dig.

Den fysiurgiske massageform har dokumenteret effekt på muskulatur, nerver og led. Samtidig forbedres blodgennemstrømningen og massagen bidrager til øget fysisk og psykisk velvære.

Behandlingsforløb
Første behandling består typisk af en kropsanalyse og test af kroppens funktionalitet, som danner baggrund for selve behandlingsforløbet.

Der gives massage af hele kroppen med fokus på at afhjælpe problemområderne. En af grundene til at massagen er helhedsorienteret er, at ømhed fx i nakken sagtens kan komme fra et problem længere nede af kroppen. Teknikkerne der anvendes er en kombination af:

Fysiurgiske Massagegreb – Triggerpunktsbehandling – Fasciefrigørelse – Muskelenergiteknik (MET)

Fascillitering – Mobilisering, Oscillation, Ledfrigørelse – Holdningskorrektion

Kinesiotapening – Øvelser

Det anbefales at der afsættes en time til første behandling. Der skrives journal over alle behandlinger.


Massør Eva Aalbæk Nielsen
Træffes på klinikken – fredag og lørdag.

evaMassagebehandling : Dybdemassage

Du får en effektiv og dybdegående massage, som løsner spændinger og energiblokeringer i din krop.
Min behandling er helhedsorienteret, således at jeg sammenhængende gennemgår hele kroppen, men med særligt fokus på dit problem. 

Mine erfaringsområder

Spændingshovedpine, Føleforstyrrelser i ansigt, Stivhed i nakke og skuldre, Smerter i arm og føleforstyrrelser i hånd og fingre, Albuesmerter, Ryg- og lændesmerter, Smerter i balder og ben, Kramper og væskeansamlinger i ben og fødder, Bryst- og halsspændinger, Mavespændinger, Generel træthed og overanstrengelse, Massage af gravide, Massage af børn.

Min baggrund

Massør, krops-psykoterapeut, koreograf, danser, kursus- og foredragsholder hos bl.a. Den Almindelige Danske Lægeforening, Dansk Tandlægeforening, Danske Psykiatere IEPA, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, ATP, Københavns Universitet, Danmarks Pædagogiske Universitet, Voksen Pædagogisk Center i København, Krisecenter Garvergården samt div. eksperimentalscener.

Uddannet på Laban Center for Movement and Dance i London, Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies i New York, Institut for Spirituel Psykoterapi i København, Skandinavisk Shiatsu Institut i København.

Mit arbejde med den menneskelige krop og bevægeapparatet har stået på i mere end 20 år.

Kropstræning : Personlig træning

Et unikt træningssystem udviklet af Eva Aalbæk-Nielsen. Ønsker du;

  • At forebygge en sammenfalden krop
  • At forebygge hovedpine
  • At forebygge nakke- og skulderspændinger
  • At forebygge en dårlig ryg
  • At opbygge en stærk og smidig krop
 • At få mere energi

Så kan jeg tilbyde dig en personlig kropstræning og vejledning, der på en tryg og effektiv måde giver dig nogle redskaber til, på egen hånd, at få bugt med fysiske problemer, som hæmmer dine bevægelser i hverdagen.

Træningen kombinerer styrke, stræk og afspænding. Jeg arbejder med dybe, flydende helhedsbevægelser, der forløser kroppen, og som giver en fantastisk velvære. Jeg fokuserer på kroppens tyngde, flow og ledartikulation. Du vil opleve at øvelserne hjælper dig til at genopbygge en hensigtsmæssig kropsholdning, så du undgår overbelastning. Vi arbejder stående, siddende på en stol og liggende på en madras. Jeg afpasser træningen individuelt efter din alder og dine behov. Jeg anbefaler træning minimum en gang om ugen, indtil du kan træne på egen hånd. Regelmæssig træning sikrer at du opnår den forandring og bedring du ønsker.