Ryg-, Nakke- eller Benmassage

Ryg:
Har du ondt i ryggen, er du næppe alene om dette problem, da det rammer ca. hver tredje dansker i løbet af en måned. Ofte er årsagen svage muskler eller dårlig arbejdsstilling. Mange kan klare ondt i ryggen med håndkøbsmedicin – men massage og instruktion i gode lette rygøvelser er en langt bedre løsning.

Det fysiske arbejde med for eksempel tunge løft, gentagne kropsvridninger, eller det helt modsatte, meget stillesiddende arbejde, kan medføre, at du får rygproblemer. Det dårligste råd er at lægge sig og vente på, at det går over. Vores erfaring viser, at det er langt bedre, at gå på arbejde og holde sig aktiv, også selvom ryggen gør ondt.

Ofte er det en kombination af flere ting, der forårsager smerterne, men vi har erfaringen med at massere ”smerterne væk” og samtidig vise dig nogle lette øvelser, der kan forebygge.

Nakken:
Du kender sikkert følelsen af at have en helt stiv nakke. Du kan ikke dreje hovedet og armene kan næsten ikke komme op over ørerne. Dette problem er meget velkendt blandt alle aldersgrupper. Fra ”iPad nakke” til kontorskuldre. Det kaldes forskelligt, men gør lige ondt. Vi kan hjælpe med aflastning og afslapning. Få de skuldre ned og giv nakken ro og bevægelighed. Massagen hjælper med hurtig lindring og forebygger smerternes tilbagevenden.

Ben:
Løber du meget, eller er dine ben ømme, stive og trætte, er massage også en fantastisk måde at få dem til at slappe af på. Ved lette stræk, dyb massage og kontrollerede bevægelser, får vi styr på dine ben.

Helkropsmassage

Til gavn og velvære uanset alder.

Her kommer vi – via det der hedder fysiurgisk massage – rundt om kroppens muskelgrupper, musklernes udspring og tilhæftninger. Daglig erfaring med denne massageform gør, at vi både arbejder i dybden med muskler, samt får et indtryk af musklernes tilstand. Musklerne gennemarbejdes og eventuelle skader bliver bedret.

For at komme alle muskelgrupper rundt anvender vi en del forskellige teknikker, men vi sørger altid for at tilpasse den fysiurgiske massage til den enkelte klient. Massageformen både afspænder og giver ro, samtidig forbedres blodgennemstrømning, og udskiller affaldsstoffer. Derfor afslutter vi med nogle minutters ro og fordybelse, efterfulgt at et glas kvalitets hyldeblomstsaft, da efterfølgende indtagelse af væske er vigtig.

Massagen kan også anvendes forebyggende mod skader, afhjælpe muskulære problemer og ikke mindst give en øget kropsbevidsthed.

Massagen er godt for:

Nedbryder affaldsstoffer – Fjerner spændinger – Modvirker stress – Lindrer spændingshovedpine – Smidiggør muskler og led – Stimulerer blodcirkulationen, nerve- og lymfesystemet
Alle kan modtage en god dybdegående fysiurgisk massage, så længe den er tilpasset den enkelte klient. Det gælder uanset om klienten er barn eller nærmer sig de 90 eller 100 år. Det er et af klinikkens specialer, netop at tilpasse massagen til din alder, så der opnås det størst mulige resultat, forebyggelse og velvære.

Specialpædagogisk massage

For at forstå diagnosen ADHD, kan man forestille, sig at bevidstheden er vidt åben. Det er umuligt, at sortere alle informationer. Det handler om, at kunne lære at lukke af for informationerne, kunne sortere mellem de forskellige stimuli. Ved denne massage gives både klienten og pårørende redskaber til at takle hverdagen.

ADHD er ikke en undskyldning, det er en forklaring. Vi fikser ikke bagud, men giver mulighed for hjælp fremad.

Ved autisme, hvor udfordringerne varierer fra person til person, alt efter livsfaser og omgivelser, tilgår vi klienten med den største respekt og tilrettede pædagogik. Autisme kendetegnes ved en anderledes og ofte forsinket udvikling på områderne socialt samspil, social kommunikation, social forestillingsevne og adfærd og interesser.

Klienter under fanen psykisk sårbare har ikke andet end godt af en god og hjertevarm massage.

Børnemassage

Massage er med til at øge børnenes koncentration og giver dem en bedre fornemmelse for deres krop. Alle børn har gavn af massage, specielt i den travle hverdag, som er blevet deres. Det skaber en ro i dem, og en ro og et sammenhold i familien.

Alle børn kan have effekt af en god massage. Alle børn er i konstant vækst og har større behov end voksne, for hele tiden at stimulere deres motorik og dermed også taktilsansen (følesansen). For at bevare en god grundmotorik, skal sanserne hele tiden bruges og stimuleres, ellers sløves de og skal læres op igen.

Når vi masserer, er det lige så meget en undervisning af forældrene. Der vil være en masse at tage med sig hjem, at videreføre og høste gavn af fremadrettet. Det er barnet og massøren, som bestemmer, og forældrene, som lærer.

Ring gerne og hør nærmere, så kan vi sammen spore os ind på hvad det reelt er, vi sammen kan gøre for barnet.

Børn, der modtager massage:
• Oplever sig set og bekræftet.
• Øger kropskendskabet.
• Får mulighed for afslapning og øget opmærksomhed.
• Får øget koncentration.
• Bliver mere rolige.
• Bliver mere motorisk sikre på sig selv.
• Bliver mindre aggressive og mere tolerante.
• Klager mindre over ubehag og smerte.
• Føler bekræftelse og nærhed.
• Styrker motorikken.

Børnemassage handler om respekt og ligeværd. Der spørges om lov, siges tak og der masseres altid med tøj på, som en start.

Graviditet

En gravid krop, kan nemt blive udfordret. En dejlig graviditetsmassage, hvor du ligger og slapper af, imens din krop bliver plejet, gør underværker.

Det er ofte lændesmerter, problemer med iskias, ømme ben og fødder eller spændinger i ryg og overkrop, der giver udfordringer. Efter en tur på briksen vil du elske at have gjort noget ekstra godt for dig selv.

Mange gravide benytter sig af graviditetsmassage, når maven vokser. Det, der gavner dig, gavner dit barn.

Som gravid kan du føle dig lidt mere sårbar, og det er derfor vigtigt for os, at du føler, du er i trygge rammer.

Vi er løbende i dialog med jordemødre for at sikre, at vores massage til gravide tager alle hensyn til dig og din mave.

Zoneterapi

Zoneterapien er en behandlingsform, der foregår under fødderne via tryk på reflex-zonerne. Kroppen reagerer derpå ved at udrense og genopbygge balancen.

Områder, hvor der er opnået markante resultater:

  • Barnløshed
  • Hormonelle problemer
  • PMS
  • Uregelmæssig menstruation
  • Overgangsalder
  • Hovedpine og migræne
  • Problemer med bevægeapparat, som f.eks. ryg, knæ, nakke, arme og lænd
  • Børneskavanker som f.eks. kolik, bronkitis, astma, allergi, eksem, ørepine og hoste

Zoneterapien er en rigtig god måde at få kroppen til at afstresse og genskabe balancen. Det giver ny energi til at klare hverdagens stress og jag, og dermed danner den basis for et bedre og længere liv.

Bandagist

bandagistBandagist Jan Nielsen A/S, en af Danmarks førende har servicecenter hos Helse og Idrætsklinikken.

Firmaet behandler mennesker med handicaps og arbejder primært med individuelt fremstillede/tilpassede hjælpemidler.

På helse og Idrætsklinikken kan du møde personalet hver anden onsdag formiddag og hver fredag formiddag.

Møde aftales direkte med Bandagist Jan Nielsen på 33 11 85 57.
Se mere på bjn.dk