fbpx

Annettes zoneterapi lægger vægt på det hele menneske.

Her kan du i en lille interviewserie komme lidt tættere på Helse-og Idrætsklinikkens behandlere, denne gang om zoneterapi.

Interview med Helse-og Idrætsklinikken zoneterapeut Annette W. Nielsen, om hendes holistiske og spændende indgang til zoneterapiens muligheder.

Hvorfor valgte du Zoneterapi?
Jeg har taget en uddannelse både som massør og zoneterapeut, men mit fokus er på zoneterapien, som jeg selv har benyttet mig af, hvis jeg følte mig lidt udkørt eller stresset. Så var det dejligt at ligge en times tid på briksen og mærke, hvordan hele kroppen fik ny energi.

Det var interessen og de oplevelser, jeg fik igennem min egen behandling, der fik mig til at vælge uddannelsen, og med støtte fra min egen zoneterapeut, kom jeg godt i gang med at lære dybden af denne dejlige og effektive behandlingsform.

Hvad får folk til at kontakte dig?
De fleste kontakter en zoneterapeut, fordi de før har prøvet en behandling og følt effekten på deres egen krop eller de har fået anbefalinger fra andre, men nogle gør det også lidt i desperation, fordi de føler, at det etablerede system ikke kan hjælpe dem godt nok.  De oplever kun at få en symptombehandling her.

Zoneterapeuten ser krop, sind og ånd som en helhed. Når jeg møder en person, der har ondt i en arm, så er behandlingen ikke smertestillende medicin og rådet om ” du skal blot holde armen i ro”. En zoneterapeut leder efter årsagen ved at se på mange aspekter, som f.eks. psyke, arbejde, livsstil, motion og kost.

Kroppen har organ relaterede muskler og meridianbaner, så hvis du for eksempel har meget ondt i din arm og skulder, så kan det havde noget med dine tarme at gøre, og det kan være her, årsagen til dine smerter ligger. Det er det, vi går ind og kigger på og behandler.

Når jeg som Zoneterapeut behandler, så er effekten også, at klienten mærker et velvære i kroppen, da zoneterapien udløser endorfiner. Det hjælper også klienten til at føle, at de får det bedre. Jeg oplever samtidig, at folk tit kan mærke, hvor jeg behandler på deres krop, når jeg trykker på fødderne.

Nogle siger ”jeg bliver så varm i min mave” eller ”jeg føler det, som om der er nogen, der trykker mig på brystet”, så er det fordi jeg med tryk på foden arbejder med reflekszoner og medianbaner, der rammer lige de steder. Det er det, der får folk til at komme igen. De kan simpelthen mærke, at der sker noget med deres krop – at det går i den rigtige retning.

Hvad møder du oftest?
Der kommer rigtig mange med problemer i maven, hvor problemet udspringer fra tarmfordøjelsessystemet.  Klienter, der døjer med forkølelse, halsbetændelse og andre ubehag, der skyldes et svækket immunsystem, oplever, at zoneterapien går ind og hjælper kroppen med at skabe balance og nærmest booster immunforsvarssystemet, og dermed hjælper med til helbredelsen.

Jeg møder også mange med problemer med bevægeapparatet. Via samtale med klienten og gennem zoneterapien kan jeg hjælpe med at finde årsagen, som ofte stammer fra helt andre ting. Når årsagen er kendt, så kan jeg lave en behandlingsplan for klienten, og det er her, jeg virkelig oplever, at behandlingen hjælper.

Folk med stress relaterede symptomer har også stor gavn af zoneterapien. De kan føle, at behandlingen nærmest er det fristed, hvor de kan samle ro og ny energi til at komme videre.

Har du mødt nogen, hvor du tænkte -hvorfor går de ikke til en zoneterapeut?
Meget tit faktisk. Et eksempel var en ældre mand, der rystede på hænderne, ikke hele tiden -men ind i mellem. Det skete ofte i stressrelaterede situationer. Hans læge sagde at det IKKE var Alzheimers, og han kunne derfor ikke gøre noget ved det. Under en zoneterapibehandling af nervesystemet, fandt jeg ud af, at jeg kunne fremprovokere den rysten på hænderne, som plagede ham, når jeg trykkede et bestemt sted under hans fod. Så kunne jeg gå i gang med en behandling, der betød, at hans rysten blev mindre over tid. Netop med nervebetingede ubalancer er zoneterapien meget effektiv.

Vi har jo to nervesystemer, det autonome nervesystem, som vi ikke selv kan styre, (det er det nervesystem der bl.a. styrer hjerte/kredsløb og organer), og det viljestyrede nervesystem.  Det er ofte det autonome nervesystem, der volder problemer, men det er også det nervesystem, som zoneterapi kan arbejde rigtig godt med.

Hvad er dine bedste oplevelser?
En af de bedste oplevelser er simpelthen, når klienter under en behandling siger ”jeg kan mærke at det er godt for min krop” eller når en klient med stress siger ”nu kan jeg mærke at jeg får overskud igen” og har smil i øjnene, når han/hun går ud. Det er det, zoneterapi i høj grad kan gøre for dig, men skal du have den optimale effekt, så er det ofte et forløb på min. 3 til 4 gange, for du kan ikke med én enkelt behandling hjælpe kroppen til at helbrede en ubalance , som den har døjet med i lang tid.

Skal det være rigtigt effektivt, så skal klienten også selv arbejde med, når zoneterapien skal hjælpe kroppen til at regenerere sig selv. Hvordan man gør det, taler vi om under behandlingen, og jeg har ofte også gode råd både til kost og lette øvelser, der kan trænes hjemme. Zoneterapi hjælper.

Rabat på massage

Januar Rabat på massage

Lige nu kan du købe gavekort til massage af 60 eller 30 minutters varighed til en reduceret pris. Gavekortet sendes til dig med det samme og kan indløses ved din…

Klinikken holder lukket lidt endnu

Vi efterlever regeringens anvisninger, om midlertidig nedlukning af klinikken, frem til d. 7 februar Derfor ønskes i et godt nytår, og så ses vi på den anden side. Det er…
Gavekort Julegave til massage i Lyngby

Giv en god julegave

Verdens bedste julegave ide! Den forandrede verden vi alle prøver at navigere i, har betydet ændringer for mange. Flere og flere arbejder hjemmefra og har derfor fået smerter, de ikke…
Back & Bone Training

Back & Bone Training

Som noget nyt har vi på klinikken fået lørdagstræning. Vi tilbyder nu Body & Bone training hold, som er intensiv træning på stol. Her vil der være fokus på bindevævsstræk,…

Corona tiltag

På Helse- & Idrætsklinikken passer vi på Jer. I lyset af pressemødet fredag d. 23/10-20 er vigtigheden af at passe på hinanden blevet gjort endnu mere klar! Som udgangspunkt er…

Dit behandlingsfællesskab

Dit behandlingsfællesskab På Helse- & Idrætsklinikken er vi et fællesskab af eksperter, som sætter ære i at finde løsninger og netop den rette behandling for dig. Klinikken er ejet af…

Forsikring

Dækning.  Har du en forsikring, der kan betale dine behandlinger? Mange dækker faktisk kropsbehandlinger Fritids- og ulykkesforsikringer Har du været ude for en ulykke, eller er du på anden vis kommet…
Sportsmassage

Sportsmassage højner din præstation

Hvorfor kan sportsmassage anbefales op til en præstation? Sportsmassage kan vise sig at være præstationsfremmende, hvis man planlægger sine besøg hos massøren hensigtsmæssigt. Ved en længerevarende træningsperiode ophober affaldsstoffer sig…

Simon glæder sig hver dag til at gøre en forskel

Her kan du i en lille interviewserie komme lidt tættere på Helse-og Idrætsklinikkens behandlere.  Interview med Helse-og Idrætsklinikkens Massør Simon Johansen. ”Når jeg vågner op om morgenen, glæder jeg mig…

Genåbning af klinikken d. 20 april 2020

Kære allesammen! Så har vi fået lov til at åbne klinikken igen. Vi glæder os! Det bliver en stille start Ziggie og Jan fra uge 17, Annie, Annette og Eva…
Menu