fbpx
Annette

Annettes zoneterapi lægger vægt på det hele menneske.

Her kan du i en lille interviewserie komme lidt tættere på Helse-og Idrætsklinikkens behandlere, denne gang om zoneterapi.

Interview med Helse-og Idrætsklinikken zoneterapeut Annette W. Nielsen, om hendes holistiske og spændende indgang til zoneterapiens muligheder.

Hvorfor valgte du Zoneterapi?
Jeg har taget en uddannelse både som massør og zoneterapeut, men mit fokus er på zoneterapien, som jeg selv har benyttet mig af, hvis jeg følte mig lidt udkørt eller stresset. Så var det dejligt at ligge en times tid på briksen og mærke, hvordan hele kroppen fik ny energi.

Det var interessen og de oplevelser, jeg fik igennem min egen behandling, der fik mig til at vælge uddannelsen, og med støtte fra min egen zoneterapeut, kom jeg godt i gang med at lære dybden af denne dejlige og effektive behandlingsform.

Hvad får folk til at kontakte dig?
De fleste kontakter en zoneterapeut, fordi de før har prøvet en behandling og følt effekten på deres egen krop eller de har fået anbefalinger fra andre, men nogle gør det også lidt i desperation, fordi de føler, at det etablerede system ikke kan hjælpe dem godt nok.  De oplever kun at få en symptombehandling her.

Zoneterapeuten ser krop, sind og ånd som en helhed. Når jeg møder en person, der har ondt i en arm, så er behandlingen ikke smertestillende medicin og rådet om ” du skal blot holde armen i ro”. En zoneterapeut leder efter årsagen ved at se på mange aspekter, som f.eks. psyke, arbejde, livsstil, motion og kost.

Kroppen har organ relaterede muskler og meridianbaner, så hvis du for eksempel har meget ondt i din arm og skulder, så kan det havde noget med dine tarme at gøre, og det kan være her, årsagen til dine smerter ligger. Det er det, vi går ind og kigger på og behandler.

Når jeg som Zoneterapeut behandler, så er effekten også, at klienten mærker et velvære i kroppen, da zoneterapien udløser endorfiner. Det hjælper også klienten til at føle, at de får det bedre. Jeg oplever samtidig, at folk tit kan mærke, hvor jeg behandler på deres krop, når jeg trykker på fødderne.

Nogle siger ”jeg bliver så varm i min mave” eller ”jeg føler det, som om der er nogen, der trykker mig på brystet”, så er det fordi jeg med tryk på foden arbejder med reflekszoner og medianbaner, der rammer lige de steder. Det er det, der får folk til at komme igen. De kan simpelthen mærke, at der sker noget med deres krop – at det går i den rigtige retning.

Hvad møder du oftest?
Der kommer rigtig mange med problemer i maven, hvor problemet udspringer fra tarmfordøjelsessystemet.  Klienter, der døjer med forkølelse, halsbetændelse og andre ubehag, der skyldes et svækket immunsystem, oplever, at zoneterapien går ind og hjælper kroppen med at skabe balance og nærmest booster immunforsvarssystemet, og dermed hjælper med til helbredelsen.

Jeg møder også mange med problemer med bevægeapparatet. Via samtale med klienten og gennem zoneterapien kan jeg hjælpe med at finde årsagen, som ofte stammer fra helt andre ting. Når årsagen er kendt, så kan jeg lave en behandlingsplan for klienten, og det er her, jeg virkelig oplever, at behandlingen hjælper.

Folk med stress relaterede symptomer har også stor gavn af zoneterapien. De kan føle, at behandlingen nærmest er det fristed, hvor de kan samle ro og ny energi til at komme videre.

Har du mødt nogen, hvor du tænkte -hvorfor går de ikke til en zoneterapeut?
Meget tit faktisk. Et eksempel var en ældre mand, der rystede på hænderne, ikke hele tiden -men ind i mellem. Det skete ofte i stressrelaterede situationer. Hans læge sagde at det IKKE var Alzheimers, og han kunne derfor ikke gøre noget ved det. Under en zoneterapibehandling af nervesystemet, fandt jeg ud af, at jeg kunne fremprovokere den rysten på hænderne, som plagede ham, når jeg trykkede et bestemt sted under hans fod. Så kunne jeg gå i gang med en behandling, der betød, at hans rysten blev mindre over tid. Netop med nervebetingede ubalancer er zoneterapien meget effektiv.

Vi har jo to nervesystemer, det autonome nervesystem, som vi ikke selv kan styre, (det er det nervesystem der bl.a. styrer hjerte/kredsløb og organer), og det viljestyrede nervesystem.  Det er ofte det autonome nervesystem, der volder problemer, men det er også det nervesystem, som zoneterapi kan arbejde rigtig godt med.

Hvad er dine bedste oplevelser?
En af de bedste oplevelser er simpelthen, når klienter under en behandling siger ”jeg kan mærke at det er godt for min krop” eller når en klient med stress siger ”nu kan jeg mærke at jeg får overskud igen” og har smil i øjnene, når han/hun går ud. Det er det, zoneterapi i høj grad kan gøre for dig, men skal du have den optimale effekt, så er det ofte et forløb på min. 3 til 4 gange, for du kan ikke med én enkelt behandling hjælpe kroppen til at helbrede en ubalance , som den har døjet med i lang tid.

Skal det være rigtigt effektivt, så skal klienten også selv arbejde med, når zoneterapien skal hjælpe kroppen til at regenerere sig selv. Hvordan man gør det, taler vi om under behandlingen, og jeg har ofte også gode råd både til kost og lette øvelser, der kan trænes hjemme. Zoneterapi hjælper.

Japansk lifting

Gua Sha Anbsigtsbehandling

GUA SHA Ansigtsbehandling Som klient der skal til at have en gua sha ansigtsbehandling, kan du forvente følgende: Introduktion og Forberedelse: Terapeuten vil typisk starte med at forklare behandlingen og…
5 - måder massage kan afhjælpe Hævelser

Afhjælp hævelser i varmen

5 – måder massage kan afhjælpe Hævelser og varme-relaterede problemer. Når sommervarmen rammer, eller du befinder dig i varme omgivelser, kan kroppen have svært ved at regulere sin temperatur.  Hos…
Kvinde der sidder på en seng med hånden i hovedet. Hun savner lindring til overgangsalderen.

Lindring af overgangsalderen

Lindring af overgangsalderen med alternative behandlinger. Overgangsalderen er en naturlig fase i livet, hvor vores hormonniveauer ændrer sig, hvilket kan medføre symptomer som hedeture, humørsvingninger, og søvnforstyrrelser. Hos Helse- og…
Zoneterapi tilskudssatser 2024

Øget tilskud til Zoneterapi i 2024

Oplev Velvære og Spar Penge: Nye Tilskudspriser til Zoneterapi fra Sygeforsikring Danmark hos Helse- og Idrætsklinikken Hej alle sammen! Vi har spændende nyheder at dele med jer fra Helse- og…
376262689 715299823946013 1745081908713169208 n

Kundeanmeldelse

Vi elsker at høre fra jer, hvad i syns op behandlingen eller hvad i har oplevet.  
nordwood themes kRNZiGKtz48 unsplash

Tilbage på job og god arbejdsstilling

Velkommen tilbage på job efter ferien. Det er nu du skal huske vigtigheden af en god arbejdsstilling. En god arbejdsstilling kan hjælpe dig med at undgå skader og smerter, og…
angel lopez YwnF1Sfsagw unsplash

Depression

Der er nogle undersøgelser, der tyder på, at massage kan have en positiv effekt på symptomer på depression. En mulig forklaring på dette kunne være, at massage kan reducere niveauet…
romina farias B5LZDN t fc unsplash

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der forårsager muskelsmerter, træthed og ømhed i flere områder af kroppen. Massage og Triggerpunkt behandling kan være effektive behandlingsmetoder til at lindre symptomerne på fibromyalgi.…
elijah hiett umfpFoKxIVg unsplash edited

Hvad sker der efter en behandling?

De fleste mennesker oplever velvære, afspændthed og stor frihed i åndedrættet. Din krops gemte ressourcer vil forstærkes, og du vil som oftest have en følelse af lethed i kroppen. Din…
Menu