fbpx

Massagebold

55,00 DKK

“Disse massagebolde er gode at massere i dybden med. Lacrosse massagebolden er hård, og adskiller sig herved fra mange andre bolde.

Lacrosse er populær at anvende indenfor Crossfit, til at løsne muskler og til mobilitetstræning.

Lacrosse bolde er grundet dens hårdhed og størrelse et godt alternativ hvis du gerne vil have en bold der “”tager fat””.”

Levering: 2-3 hverdage.

Mulighed for gratis fragt: Du får gratis fragt til DAO pakkeshop, hvis du bestiller for mere end 500 kr.

1 på lager

Kategori:

Beskrivelse

En massagebold kan hjælpe med at nå ømheder, med et tryk man ikke selv kan påføre sine muskler. Den kan hjælpe med at strække, palpatere og massere ømheder væk. Bindevævet vil blive mobiliseret og blodgennemstrømningen vil øges. Der findes mange gode øvelsesvideoer på nettet. Bolden har en specielt god effekt mod hælesporer. Eks. her: Sådan får du smidige ben ved at arbejde med dit fascia og bindevæv (denintelligentekrop.dk)

Hvad er hælspore?

Hælspore er egentligt navnet på den lille knogleudbygning, der af og til ses på røntgenbilleder af hælen. Den kaldes hælspore, fordi den ligner sporen på en ridestøvle. Udtrykket hælspore bliver ofte brugt som en samlet betegnelse for smerter i og omkring hælen, men egentligt er der tale om en irritationstilstand eller betændelsestilstand i en lille slimsæk under hælknoglen eller i den sene, der hæfter under hælen.

Hvorfor får man hælspore?

Hælspore skyldes en overbelastning af trædepuden under hælbenet. Hælspore opstår gennem længerevarende overbelastning af svangsenen – den sene, som udspringer fra hælen og går under foden og frem mod tæerne, og som er med til at tage imod stød, når du træder ned på foden. Overbelastning opstår typisk i forbindelse med løb og gang på hårdt underlag, eller hvis du bruger sko uden tilstrækkelig stødabsorption. Men hælspore ses også ofte hos folk, der lider af hulfod, platfod eller visse gigtsygdomme.

Hvad er symptomerne?

De typiske symptomer på hælspore er svære smerter under eller på indersiden af hælen, særligt når du afvikler eller lægger vægt på foden fx når du står, går eller løber. Af og til kan du opleve, at smerterne stråler ud i foden og det meste af fodsålen. Smerterne er ofte værst, når du står op om morgenen, og mange oplever at skulle gå eller lunte foden varm for overhovedet at kunne holde ud at tage et skridt uden at få ondt.

Hvordan stilles diagnosen?

Lægen eller en fysioterapeut kan typisk stille en præcis diagnose ved at undersøge foden og blandt andet trykke en finger ind dér, hvor du har ondt, for at lokalisere smertens udspring. Hvis der er tvivl, kan man lave en røntgenundersøgelse eller ultralydsscanning af foden, der kan vise eventuelle tegn på inflammation. Da hælspore nemt kan forveksles med betændelse i svangsenen under foden, er det vigtigt, at du får stillet den rigtige diagnose for at få den korrekte behandling.

 

Menu