fbpx

Japansk Pebermynteolie

50,00 DKK

Japansk pebermynteolie har en beroligende og behagelig virkning på hals, svælg og stemmebånd ved indtag på 6 dråber dagligt. Du kan også bruge dråberne udvortes, hvor de har både en varmende og kølende virkning på huden. Bland dråberne i creme eller olie og smør på huden. En anden mulighed er et pebermyntedampbad, der kan hjælpe med at løsne op. Tilsæt fire dråber pebermynteolie i en skål med kogende vand. Hold hovedet over skåler om læg et håndklæde over, hvorefter du inhalerer dampene.

Levering: 2-3 hverdage.

Mulighed for gratis fragt: Du får gratis fragt til DAO pakkeshop, hvis du bestiller for mere end 500 kr.

4 på lager

Kategori:

Beskrivelse

Historisk anvendelse af pebermynte

Pebermynte og andre mynteplanter er blevet brugt som medicin helt tilbage til det gamle Grækenland, hvor pebermynteblade blev brugt som et middel mod fordøjelsesgener. Pebermynte blev også brugt til inhalation mod gener i de øvre luftveje og mod hoste.

Japansk pebermynteolie udvindes fra plantens stamme, blade og blomster og er blevet et populært middel i behandlingen af en række tilstande som irritabel tarm, hovedpine og mavekatar.

Pebermynte bruges også som smagstilsætning i mange produkter som tandpasta, mundvask og i håndkøbspræparater mod mavegener. Menthol, som er udvundet fra pebermynte, er en normal ingrediens i håndkøbspræparater mod luftvejsgener, hovedpine og muskelsmerter.

Egenskaber

De aktive bestanddele i pebermynteolie inkluderer menthol, menton, cineol og flere andre flygtige olier. Laboratorietests har vist, at pebermynteolie får den glatte muskulatur i fordøjelseskanalen til at slappe af. For at undgå virkning på lukkemusklen mellem spiserøret og mavesækken findes pebermynteolie nu som kapsler, som først opløser sig længere nede i fordøjelseskanalen.

Brug og effekt

Pebermynteolie er grundigst undersøgt i behandlingen af irritabel tarm.

Irritabel tarm. Når man sammenligner flere videnskabelige studier, er der en vis effekt på smerterne ved brug af pebermynteolie sammenlignet med placebo. Bivirkninger er sjældne, hyppigst halsbrand, der kan undgås ved at indtage olien i kapselform

Mavekatar. En kombination af kapsler med pebermynteolie og karveolie har i flere studier vist at dæmpe symptomer som oppustethed og ubehag i maven ved mavekatar (funktionel dyspepsi). En sammenfattende analyse viste også, at denne kombination har en vis lindrende effekt. En række andre urter indgår i disse præparater, og det er derfor vanskeligt at sige, hvor meget af effekten der skyldes pebermynteolien.

Spændingshovedpine. To studier har vist, at lokal påsmøring af pebermynteolie dæmper generne ved spændingshovedpine. Det er også vist, at behandlingen er bedre end placebo. I et sammenlignende studie med paracetamol fandt forskerne lindrende effekt indenfor 15 minutter og ingen forskel i effekt mellem de to præparater.

 

Menu