fbpx
p3 2

Behandling ved psoriasis og psoriasisgigt (PsA)

Kan du få massage, hvis du har psoriasis?

Hvis du har psoriasis, kan du opleve, at dine symptomer bliver værre, når du føler dig stresset.

Stress er en almindelig psoriasisudløser. Det kan også påvirke din mentale og fysiske sundhed negativt på andre måder. Derfor er det vigtigt at tage skridt mod at begrænse stress.

Massageterapi anvendes ofte til at lindre stress. Massage kan hjælpe med at lette muskelsmerter og spændinger, mens det fremmer afslapning.

Massage kan også hjælpe med at reducere smerte eller stivhed forbundet med psoriasisgigt (PsA), som rammer omkring 30 procent af mennesker med psoriasis.

Læs videre for at lære, hvordan du kan beskytte din hud, mens du får en massage.

Hvad er massage?

Ved massage påføres tryk på hud, muskler og andet blødt væv for at hjælpe med at strække og løsne.

Afhængigt af den specifikke type massage kan forskellige bevægelser eller teknikker anvendes. Et blidt til dybt pres påføres målrettede dele af din krop.

For eksempel kan en massageterapeut gnide, trykke, stryge, ælte, vibrere eller trykke på din hud og muskler.

Mange mennesker med psoriasis kan modtage en massage uden problemer. Det kan dog være nødvendigt at tage nogle særlige forholdsregler for at beskytte din hud.

Tal med din læge, om massage er et sikkert valg for dig.

Kommuniker med din massageterapeut

Før du bestiller en massage-aftale, skal du overveje at spørge massageterapeuten om deres kvalifikationer og erfaring:

  • Har de nogensinde arbejdet med klienter, der har psoriasis?
  • Lad massageterapeuten høre om din psoriasis og andre sundhedsmæssige forhold, du måtte have, såsom PsA.

En veluddannet og erfaren massageterapeut kan justere de produkter, teknikker og mængden af ​​tryk, de anvender under din massage for at imødekomme dine sundhedsmæssige behov og præferencer.

Din massageterapeut undgår at lægge pres på hudområder, der er betændte eller ødelagte. Hvis du har PsA, er vi også være blide omkring eventuelle betændte led.

Hvis du føler smerter eller ubehag under din massage, så sig det straks til os.

Massageterapeuter anvender ofte olier eller lotioner på huden, inden de masseres. Dette hjælper med at reducere friktion. Der kan anvendes teknikker uden olie, hvis dette ønskes.

Hvis der er visse olier eller lotioner, som du foretrækker at bruge, skal du overveje at tage dem med. Så anvender vi dem i behandlingen. Du kan også spørge din læge, om der er nogen produkter, de anbefaler at bruge under en massage eller regelmæssigt.

Kan du have gavn af zoneterapi, hvis du har psoriasis?

Psoriasis kan have mange indgangsvinkler – sygdommen og udbruddene af hudeksem kan f.eks. være arvelig, men kan også skyldes udefra kommende påvirkninger, som forkert livsstil ift. kost, motion, rygning og lign. Stress og pres på kroppen/nervesystemet i forskellige former er en stor indvirkende faktor, og sygdommen kan udløses via et chok eller traume på kroppen og nervesystemet. Da psoriasis er en autoimmun sygdom, som genererer hudeksem, vil en person med denne sygdom kunne få en rigtig god effekt ved brugen af zoneterapi, da behandling af immunsystem, luftvejssystem og hududslet er ret effektivt her. Zoneterapi har også en rigtig god virkning på stress-relaterede symptomer. Samtidig vil zoneterapibehandlingen udløse endorfiner, så man vil få et øget velvære.

Man kan med fordel også kombinere med andre behandlingsformer.

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi kan udøves på fødder, hænder og ansigt, men man bruger fortrinsvis på fødderne, da behandlingen har størst effekt her. På fødderne har man et helt billede af kroppen, som er inddelt i reflekszoner. Zonerne påvirkes via forskellige slags tryk. Terapeuten bruger en god creme til at mindske friktionen mellem behandlerens hænder og huden på klientens fødder. Hvis der er store revner i klientens hud – f.eks. på hælene – så er en blid og hensynsfuld behandling påkrævet.

Zoneterapiens indvirkning på psoriasis

Zoneterapeuten arbejder ud fra en holistisk indgangsvinkel og vil se på hele personen og ikke kun symptomerne – som f.eks. hududslet eller gigtsmerter (PsA).

For at kunne lave den rette behandlingsplan, vil terapeuten stille en masse spørgsmål ift. klientens liv og sygdomsforløb, kost, søvn, motion og stresspåvirkninger. For at behandlingen skal blive succesfuld, er det vigtigt, at klienten er indforstået med, selv at skulle være klar til aktivt at lave forandringer i sin livsstil.

Hovedvægten af zoneterapibehandlingen vil fortrinsvis blive lagt på arbejdet med hud og luftvejssystem, lymfe- og immunssystem, fordøjelsessystem og udrensning (lever, galde, nyre og blære). Kroppen som helhed vil dog blive behandlet, f.eks. har du PsA, vil der også blive lagt stor vægt på knoglesystemet, muskler og led, samt nervesystemet.

Man vil skulle starte i et forløb på minimum 3-5 behandlinger med en uges mellemrum – derefter vil zoneterapeuten kigge på behandlingsplanen og evaluere – evt. ændre/justere i behandlingen.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at man ikke vil kunne mærke kæmpe forandringer i kroppen/sygdommen med det samme, da kroppen skal arbejde på selv at afbalancere og om muligt helbrede sig selv. Jo længere man har haft sygdommen, jo længere vil det også tage for kroppen at komme tilbage i balance.

Kontakt os og hør mere, eller book en tid og fortæl os alt vi bør vide for at din behandling bliver den bedste muligt.

Psoriasisforeningen

Glukosamin og MSM

Zoneterapi tilskudssatser 2024

Øget tilskud til Zoneterapi i 2024

Oplev Velvære og Spar Penge: Nye Tilskudspriser til Zoneterapi fra Sygeforsikring Danmark hos Helse- og Idrætsklinikken Hej alle sammen! Vi har spændende nyheder at dele med jer fra Helse- og…
376262689 715299823946013 1745081908713169208 n

Kundeanmeldelse

Vi elsker at høre fra jer, hvad i syns op behandlingen eller hvad i har oplevet.  
nordwood themes kRNZiGKtz48 unsplash

Tilbage på job og god arbejdsstilling

Velkommen tilbage på job efter ferien. Det er nu du skal huske vigtigheden af en god arbejdsstilling. En god arbejdsstilling kan hjælpe dig med at undgå skader og smerter, og…
angel lopez YwnF1Sfsagw unsplash

Depression

Der er nogle undersøgelser, der tyder på, at massage kan have en positiv effekt på symptomer på depression. En mulig forklaring på dette kunne være, at massage kan reducere niveauet…
romina farias B5LZDN t fc unsplash

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der forårsager muskelsmerter, træthed og ømhed i flere områder af kroppen. Massage og Triggerpunkt behandling kan være effektive behandlingsmetoder til at lindre symptomerne på fibromyalgi.…
elijah hiett umfpFoKxIVg unsplash edited

Hvad sker der efter en behandling?

De fleste mennesker oplever velvære, afspændthed og stor frihed i åndedrættet. Din krops gemte ressourcer vil forstærkes, og du vil som oftest have en følelse af lethed i kroppen. Din…
crystalweed cannabis rLR4smahG2Q unsplash

CBD olie som supplement 

På Helse- & Idrætsklinikken er vi altid interesseret i at finde de bedste metoder til smertedækning. Vi har god erfaring med mange manuelle behandlinger, men også med CBD-olier. Vi anvender…
israel andrade YI 9SivVt s unsplash

Arbejdsgiverbetalt massage

Fuld Fradragsberettiget behandling En virksomheds udgifter til behandling og forebyggelse af ansattes arbejdsskader er fuld fradragsberettiget. Og det medfører ikke beskatning af den ansatte. Skattelovgivningen: Udskrift fra SKATs hjemmeside ang.…
Glukosamin

Glukosamin og MSM

Glukosamin og MSM Vi anvender forskellige produkter i vores behandlinger på klinikken. Specielt Glucosamin og MSM cremen er vi glade for. Denne creme er rigtigt god at smøre på huden…
Menu