fbpx
Skulder

Ømhed og smerter i skuldrene ved hjemmearbejde

Nu hvor vi skal arbejde langt mere hjemmefra, kan der opstå en lang række af smerter. En af kan være ømhed og smerter i skulder. En hyppig årsag er en museskade i skulderen.

Symptomer på museskade i skulder

Konstant smerte eller ømhed pga. muskelbetændelse eller nedslidte sener, også kaldet Rotatorcuff Syndromet. Smerte i skulderen kan sprede sig til underarm og fingre.

Seneskedebetændelse i skulderen er irritation i en sene, som oftest forekommer pga. overbelastning. Dette skyldes ikke bakterier eller en virus, men som følge af en overbelastning.

Typisk vil det kunne mærkes i skulderen, og mærkes specielt ved visse aktiviteter. Du kan opleve en reduceret funktion over længere tid. De kan dog også opstå ved uvant arbejde eller anden aktivitet.

Fakta om seneskedebetændelse i skulder

 • Årsag: vedvarende belastning i skulder
 • Det er almindeligt forekommende
 • Der opstår smerter når armen løftes
 • Operation kan en sjælden gang komme på tale. Under operationen skabes der bedre pladsforhold for den betændte sene

Musearm – Forebyggelse af museskader

Det er bedre at forebygge end at helbrede. Visse museskader er direkte uoprettelige, så man gør sig selv en tjeneste ved at behandle sin krop ordentligt fra starten. Man helbreder ikke en musearm ved at købe en ny mus, en ny musemåtte eller en ny pegeplade. Hvis du oplever problemer, anbefaler vi, at du kontakter os.

Indret din arbejdsplads ergonomisk korrekt

 • Hav et ordentligt bord at sidde eller stå ved, og sørg for at sidde på en ordentlig stol, og evt. skifte til at sidde på stolen forkant.

Skift mellem forskellige værktøjer

 • Brug forskellige mus, pegeplade, tastatur m.v. Forsøg evt. også i perioder at lægge musen over i den hånd du ikke normalt vil bruge til en mus.

Skift hyppigt arbejdsstilling

 • Indbyg faste daglige rutiner, så du skifter mellem at sidde ned og stå op ved dit hæve-sænkebord. Sørg for at indstille kontorstolen, så du får vægt på benene og sidder med rank ryg.

Hold mange små pauser

 • Udnyt pauserne til afslapning og/eller bevægelse.

Lav hyppige strækøvelser

 • Strækøvelser vil hjælpe med til at reducere muskelspændinger. Som hovedregel må man ikke foretage øvelser, som gør ondt. Hvis du allerede har pådraget sig en museskade, kan visse strækøvelser være direkte skadelige.

Slip grebet om musen

 • Hold let på musen, og slip den helt i de mange korte perioder, du ikke bruger den. Slå ikke hårdt i tastaturet. Brug genvejstaster. Sørg for at muskler i arm og hånd kan slappe af.

Nedsæt dobbeltklikhastigheden på din mus

 • Nedsæt dobbeltklikhastigheden på din mus til det langsomst mulige.

Hold hænder og arme varme

 • Kolde muskler og sener har større risiko for at skader.

Brug ikke computeren unødvendigt

 • Undgå eksempelvis anstrengende spil i pauserne. De kan måske få dig til at slappe af mentalt, men vil anstrenge din musearm.

Lev sundt!

 • Denne regel er måske lige så vigtig som de andre til sammen. Sørg for at motionere rigeligt og regelmæssigt og spis sundt og varieret. Undgå stress på din arbejdsplads og derhjemme. Hvis du kan overholde disse regler, er det sværere for dig at få en musearm, og lettere at komme af med den igen.

Du kan læse mere om vores behandlinger her.

Hvis hænderne er ømme kan du strække dem på denne måde.

Zoneterapi tilskudssatser 2024

Øget tilskud til Zoneterapi i 2024

Oplev Velvære og Spar Penge: Nye Tilskudspriser til Zoneterapi fra Sygeforsikring Danmark hos Helse- og Idrætsklinikken Hej alle sammen! Vi har spændende nyheder at dele med jer fra Helse- og…
376262689 715299823946013 1745081908713169208 n

Kundeanmeldelse

Vi elsker at høre fra jer, hvad i syns op behandlingen eller hvad i har oplevet.  
nordwood themes kRNZiGKtz48 unsplash

Tilbage på job og god arbejdsstilling

Velkommen tilbage på job efter ferien. Det er nu du skal huske vigtigheden af en god arbejdsstilling. En god arbejdsstilling kan hjælpe dig med at undgå skader og smerter, og…
angel lopez YwnF1Sfsagw unsplash

Depression

Der er nogle undersøgelser, der tyder på, at massage kan have en positiv effekt på symptomer på depression. En mulig forklaring på dette kunne være, at massage kan reducere niveauet…
romina farias B5LZDN t fc unsplash

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, der forårsager muskelsmerter, træthed og ømhed i flere områder af kroppen. Massage og Triggerpunkt behandling kan være effektive behandlingsmetoder til at lindre symptomerne på fibromyalgi.…
elijah hiett umfpFoKxIVg unsplash edited

Hvad sker der efter en behandling?

De fleste mennesker oplever velvære, afspændthed og stor frihed i åndedrættet. Din krops gemte ressourcer vil forstærkes, og du vil som oftest have en følelse af lethed i kroppen. Din…
crystalweed cannabis rLR4smahG2Q unsplash

CBD olie som supplement 

På Helse- & Idrætsklinikken er vi altid interesseret i at finde de bedste metoder til smertedækning. Vi har god erfaring med mange manuelle behandlinger, men også med CBD-olier. Vi anvender…
israel andrade YI 9SivVt s unsplash

Arbejdsgiverbetalt massage

Fuld Fradragsberettiget behandling En virksomheds udgifter til behandling og forebyggelse af ansattes arbejdsskader er fuld fradragsberettiget. Og det medfører ikke beskatning af den ansatte. Skattelovgivningen: Udskrift fra SKATs hjemmeside ang.…
p3 2

Behandling ved psoriasis og psoriasisgigt (PsA)

Kan du få massage, hvis du har psoriasis? Hvis du har psoriasis, kan du opleve, at dine symptomer bliver værre, når du føler dig stresset. Stress er en almindelig psoriasisudløser.…
Menu